Σχολικές εκδρομές
ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ
Σήμερα 7.12.2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 1.00μμ ανοίχθηκαν οι προσφορές για τις τριήμερες εκδρομές των μαθητών της Β’ Λυκείου και Α΄ Λυκείου αντίστοιχα, κατόπιν της νόμιμης διαδικασίας που προβλέπεται από Υπουργική Απόφαση αρ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (ΦΕΚ 681/τ.Β’ – 06-03-2017).
Οι προσφορές ήταν ως εξής:
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ: ΤΡΙΚΑΛΑ , ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΜΕΤΕΩΡΑ
At Holidays: Ξενοδοχείο AMALIA HOTEL , TIMH 143 ευρω, Ημιδιατροφή, Γιατρός, 3 δωρεάν συμμετοχές.
Happy Holidays: Ξενοδοχείο AMALIA HOTEL , TIMH 150 ευρω, Ημιδιατροφή, Γιατρός, 5 συμμετοχές με 50%.
Manesssis travel: Ξενοδοχείο AMALIA HOTEL , TIMH 155 ευρω, Ημιδιατροφή.
Β’ΛΥΚΕΙΟΥ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
At Holidays: Ξενοδοχείο EPIRUS PALACE, TIMH 160 ευρω, Ημιδιατροφή, Γιατρός,
Happy days: Ξενοδοχείο EPIRUS PALACE, TIMH 150 ευρω, Ημιδιατροφή, Γιατρός, 5 συμμετοχές με 50%.
Spalas I. Christos, Coach Services: EPIRUS PALACE, ΤΙΜΗ 155, Γιατρός, 1 δωρεάν συμμετοχές.
Ως εκ τούτου η επιτροπή ανοίγματος των προσφορών επέλεξε : για την Α΄τάξη το ταξιδιωτικό γραφείο At Holidays και για την Β΄ Λυκείου Happy days.
Η Διευθύντρια
ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Μετά από άνοιγμα των προσφορών σήμερα 3.11.2017 η επιτροπή αξιολόγησης έκρινε ως οικονομικότερη και πληρούσα όλες τις προϋποθέσεις που αναγράφονταν στην προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την 5ήμερη εκδρομή στα Χανιά την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου HAPPYDAYS και του αναθέτεται η εκδρομή των μαθητών. Η αξιολόγηση αναφέρεται λεπτομερώς και έχει υπογραφεί στο βιβλίο πράξεων της Διευθύντριας με τον αριθμό πρ.3/3.11.2017
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ – 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Ο πρώτος σχολικός περίπατος της χρονιάς στο Λαύριο !!!
Η ονομασία Λαύρ(ε)ιο προέρχεται από το λαύρα, λαύρη που σημαίνει τη στενωπό, πέρασμα, τη στοά, τον υπόγειο στενό διάδρομο, τη μεταλλευτική στοά. Για το Λαύριο έχουν αναφέρει πολλοί αρχαίοι συγγραφείς μεταξύ των οποίων, κατ΄ αλφαβητική σειρά, οι: Αισχίνης, Αισχύλος, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Δημοσθένης, Διόδωρος Σικελιώτης, Θουκυδίδης, Λυσίας, Ξενοφών, Πλίνιος, Πολύαινος, Στράβων, Υπερείδης κ.ά.
Από τις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. η Αθήνα, χρησιμοποιώντας Άργυρο από τα μεταλλεία Λαυρίου, έκοψε ασημένια νομίσματα, τις περίφημες “λαυρεωτικές γλαύκες”.
Την εποχή του Πεισίστρατου δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλευση των μεταλλείων και τα έσοδα διατέθηκαν για δημόσια έργα.
Με τις μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη που πραγματοποιήθηκαν μετά την πτώση της τυρανίδας τα μεταλλεία κρατικοποιήθηκαν. Μετά την μάχη του Μαραθώνα, ο Θεμιστοκλής έπεισε τους Αθηναίους να διαθέσουν το εισόδημα που προερχόταν από τα ορυχεία για την κατασκευή πλοίων. Έτσι, θέσπισε την θεμελίωση του Αθηναϊκού πολεμικού ναυτικού και κατέστησε δυνατή την νίκη στην ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό στο λιμάνι του !!!!!