• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

   

  Αγαπητοί γονείς, εν όψει της έναρξης του νέου Σχολικού Έτους 2018-19 και την εφαρμογή του νέου τρόπου εγγραφής μαθητών σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να εισέλθετε και πάλι στην πλατφόρμα e-eggrafes. Στην ηλεκτρονική Διεύθυνση : https://e-eggrafes.minedu.gov.gr θα περάσετε τους κωδικούς taxisnet (ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο ο κηδεμόνας που έκανε την αρχική δήλωση) και αφού εισέλθετε στην πλατφόρμα, στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης θα πατήσετε την ένδειξη « υποβληθείσες δηλώσεις».

  Θα εμφανιστεί το όνομα μαθητού και θα πατήσετε επάνω. Στο μενου θα εμφανίζονται τα στοιχεία μαθητού, το σχολείο “ 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης Pierre de Coubertin “ και η ένδειξη « η εγγραφή ικανοποιήθηκε».

  Θα πατήσετε στο κουμπί Εκτύπωση (PDF)στο κάτω δεξιό μέρος της σελίδας και θα εκτυπώσετε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ πλέον Αίτηση Εγγραφής.

  Από 1-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ πρέπει να προσέλθετε στο σχολείο με το χαρτί της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ εγγραφής και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά έγγραφα που θα σας δώσουμε εμείς , θα γίνει η εγγραφή στο σχολείο.

  Σας τονίζουμε ότι ΜΟΝΟ με την προσέλευσή σας στο σχολείο θα υπάρξει οριστική εγγραφή του μαθητή.

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

  Με εκτίμηση

  Η Διευθύντρια

  Σακαρέλλου Ευθυμία

   

   

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Για την έκδοση password για το μηχανογραφικό και για πληροφορίες – βοήθεια στα μηχανογραφικά, το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό :

  Τρίτη 3 Ιουλίου 2018   από 08:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.

  Δευτέρα  9 Ιουλίου 2018  από 08:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.

  Τρίτη 10 Ιουλίου 2018     από 08:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.

  Δευτέρα  16  Ιουλίου 2018  από 08:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.

   

  Επίσης, κατά τους Θερινούς μήνες το Λυκειό μας θα παραμένει ανοικτό κάθε Τρίτη  από τις 9 έως τις 1.

   

   

 • ΠΟΣΟΣΤΟ 5%

  Δείτε εδώ την προκήρυξη για το 5%

 • ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

   

  Δελτίο τύπου για τα Ειδικά Μαθήματα

 • ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

  Επίδοση ελέγχων από Δευτέρα 18-6-2018 μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων (περίπου 12.00) μέχρι 14:00 και όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του σχολείου.

  Προθεσμία για αίτηση αναβαθμολόγησης από Δευτέρα 18-6-2018 μέχρι και την Τετάρτη 20-6-2018.

  Η Διευθύντρια

  Σακαρέλλου Ευθυμία

 • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 • ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Τ.Ε.Φ.Α.Α

  Υγειονομική και πρακτική άσκηση υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α

 • ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

  Προθεσμία για τις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

  Προκήρυξη για την Πυροσβεστική Ακαδημία

 • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

  ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017-2018

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τ.Ε.Φ.Α.Α.

   

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

  Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

  Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

  ΜΑΡΟΥΣΙ,      14   –  5  –  2018

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Τρίτη  19 Ιουνίου 2018  μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.

  Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2017-2018) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν αίτηση – δήλωση στο Λύκειό τους από τις 16  έως και τις 30 Μαρτίου 2018 για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση – δήλωση  ήταν δεσμευτική.

  Όσοι απόφοιτοι   διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων,  χωρίς νέα εξέταση, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και  πρακτικές δοκιμασίες.  Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

  Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

   

   

  α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες

  β) βεβαίωση οπτικής οξύτητας, ακτινογραφία θώρακα και καρδιογράφημα με σχετικές γνωματεύσεις. Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

  γ) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους  όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο.

  Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :

  • Διεύθυνση Α’ Αθήνας,
  • Διεύθυνση Β’ Αθήνας,
  • Διεύθυνση Γ’ Αθήνας,
  • Διεύθυνση Δ’ Αθήνας,
  • Διεύθυνση Πειραιά,
  • Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
  • Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
  • Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη),
  • Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
  • Διεύθυνση Ηρακλείου,
  • Διεύθυνση Ιωαννίνων,
  • Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
  • Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
  • Διεύθυνση Καβάλας,
  • Διεύθυνση Κοζάνης
  • Διεύθυνση Λάρισας και
  • Διεύθυνση Τρικάλων.

   

  Σημειώνεται ότι η κολύμβηση (50μ. ελεύθερο) περιλαμβάνεται στα τέσσερα (4) αγωνίσματα από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τρία για εξέταση. Για την ίση μεταχείριση των υποψηφίων πρέπει το αγώνισμα αυτό να διεξάγεται σε κολυμβητήριο των 50μ.

  Λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου 50 μ.  στην πόλη της Κοζάνης το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

  Επίσης όσοι θα προσέρχονταν στην   Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα.

  Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

  Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που εξετάζονται στις 19 και 20, 21 Ιουνίου αντίστοιχα, όπως και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 22  μέχρι και 30 Ιουνίου 2018, εφόσον συμπίπτει η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας με αυτή της εξέτασής τους, μπορούν να ζητούν από την οικεία Επιτροπή, η οποία και οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης.