«Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+» – ?S.E.L.F.Y?

Το σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει σε ένα ακόμη διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα ?S.E.L.F.Y? (Save Earth Life For Youth – Σώστε τη ζωή του πλανήτη για τους νέους).

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχουν το σχολείο μας με άλλα 8 σχολεία από τα κάτωθι κράτη: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία. Σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία των μαθητών, η έρευνα πάνω στο θέμα και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού στο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη μας.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ταξίδια των μαθητών και συνοδών καθηγητών στις πόλεις- έδρες των σχολείων που συμμετέχουν, με σκοπό την παρουσίαση της εργασίας της κάθε ομάδας. Το Erasmus+ περιλαμβάνει και φιλοξενίασε σπίτια μαθητώντων αντίστοιχων σχολείων υποδοχής, όπου αυτή είναι εφικτή, φέρνοντας σε άμεση επαφή τους φιλοξενούμενους με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του κάθε κράτους.

Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για την 29η Νοεμβρίου 2015 και θα λάβει χώρα στην πόλη Piatra Neamt της Ρουμανίας.

 

er2

Leave a Reply